Brooke Shields & Tom Green i Bob the Butler

Romantiskt mellan Brooke Shields och Tom Green?


Tom Green leder i huvudrollen som Bob, singelkillen som hittills inte hittat sin plats i livet. Ledsagad av sin hamster går han igenom telefonkatalogen i bokstavsordning i jakt på det perfekta jobbet och det har blivit dags för butler under B. Med hjälp av en kraschkurs i yrket ledd av den respektable Mr. Butler (Simon Callow) tar det inte lång tid innan Bob är färdigutbildad och redo för sitt första uppdrag hos Anne Jamieson (Brooke Shields) och hennes två barn Bates och Tess.

Bob the ButlerBob som (såklart) är något av en okonventionell butler passar bra ihop med barnen men till en början inte går ihop väl varken med Anne eller hennes franske pojkvän Jacques (Rob LaBelle). Men ju mer tid han spenderar i huset desto bättre blir deras relation och till slut så känner Anne att det är dags att lägga professionalismen åt sidan, något Bob gjort från allra första början.

Bob the Butler är en rättfram romantisk komedi utan några större överraskningar. Huvudsakligen sitter jag och väntar på att Tom Green ska ta fram lite av det han gjorde i sin kontroversiella film Freddy Got Fingered (2001), men det händer aldrig eftersom det här är tänkt som lite mer familjevänligt. Green tvingas därmed hålla sig på mattan och det som kunde ha varit en orgie i galenskaper förblir en mjäkigt romantisk struntsak som är lätt att glömma.

Höjdpunkten blir en (tillagad) exploderande gris som dekorerar en viktorianskt inredd matsal med köttslamsor, eller den konstanta driften med den löjlige Jacques och fransoser i allmänhet. I övrigt är det Tom Green på halvfart och ett ansträngt försök av Brooke Shields att verka övertygande i sin roll som mamma mitt i karriären. Ingetdera särskilt upplyftande och ingenting blir bättre av Gary Sinyors stela regi, vilket får de flesta skämten och upptågen att visa sig långt innan det är dags för poängen.

Bob the Butler var direkt-till-DVD när den släpptes och tiden som gått har inte gjort den bättre. För den som vill minnas Tom Green (som försvann i och med sin internetshow) så rekommenderar jag hellre Freddy Got Fingered eller The Tom Green Show. För dig som suktar efter romantisk komedi.. ja det finns en tusentals bättre alternativ som faktiskt innehåller både romantik och komedi, vilket Bob the Butler inte gör.

INGA KOMMENTARER