Filmforalla.se

En sammanfattning av 2012

Det har minst sagt varit ett hektiskt år att sköta hemsidan samtidigt som två barn, heltidsjobb i treskiftsform och en B-kurs i Filmvetenskap alla sökt lika mycket uppmärksamhet. Men det gick.

Barnen är glada, påklädda och med mat i magen och pappa är närvarande, jobbet har jag kvar och studierna rullar på, även om jag ligger efter på kursen. I Oktober 2012 förnyade jag domännamnet för ett år till så Film för alla kommer att finnas kvar och tanken är att fortsätta på ungefär samma bana, lite längre recensioner, enkelt att hitta det man söker och inte en massa störande moment. Ta en titt på nya arkivet så förstår du säkert tanken bakom det hela, att hitta en film att se ska vara enkelt och inte en jakt bland annonser och luriga titlar överallt som slösar bort din tid.

Det som är nytt

270 recensioner på minst 500 ord per recension har publicerats.
• Sidan har varit värd/skött 21 olika tävlingar som ni kunnat delta i. (Tack för alla svar!)
• Ett antal blogginlägg (under 10) har skrivits – det ska jobbas mer med bloggen under 2013.

Arkivet har byggts om för att bättre passa mobila enheter och för att vara smidigare.
• Vi har tagit bort annonser som uppfattades som störande.

Facebooksidan har lockat till sig över 150 nya film (och tävlings) älskare som nu trängs med 91 som hittat oss redan 2011.

• Film för Alla på Twitter, som jag är rent usel på, följs av 152 st twittrare, ökningen från året innan där har jag ingen aning om, men det är lika roligt ändå! Twitter är också en 2013-grej, möjligen 2014.

• Antalet besökare håller mig leende. Tyvärr försvann det mesta av vår statistik under en flytt under året vilket gör det väldigt svårt att redovisa på något vettigt sätt. (Väldigt tråkigt, för det var trevliga siffror.) Jag lämnar det vid att det är många som läser och ni är alla uppskattade besökare, lämna gärna mer kommentarer, det är det enda vi saknar från Er. Hoppas ni haft det trevligt under ert besök, och att vi återses 2013, även om ni behåller er anonymitet.

…och det var väl i stort sett allt det. Siktet för 2013 är inställt på fler recensioner, mer blogginlägg och att ni som besöker oss känner er nöjda och har hittat det ni letat efter.

…och här är listan med filmer som du förhoppningsvis inte missat.

Jag är ingen listskrivare men här kommer ändå en snabb lista över filmer som jag sett 2012 som jag varmt kan rekommendera. Filmerna som jag minns, och det är säkert många glömda…

Skräckfilmerna Livid och Cabin in the Woods är två måsten. Vill du se en annorlunda skräckfilm som lutar åt både thriller och komedi, se Some Guy Who Kills People för det är årets bubblare. För er med en fallenhet för animerad film så finns det två filmer ni inte får missa som släppts i Sverige i år och det är Lånaren Arrietty och Prinsessan Mononoke, gillar du inte anime så satsa på Lejonkungen på bluray, Modig eller Ice Age 4 som alla är väldigt bra.

Komedier har det blivit dåligt med i år, men jag minns 21 Jump Street med glada minnen, likaså 50/50 och Den Goda Fen som var en av få, om inte den enda komedin som fick en femma av mig i år. Drama har varit stort och en av de senaste recensionerna som skrevs, på Hope Springs hoppas jag ska väcka ett intresse. Ytterligare så släpptes det massor av bra draman som svenska Katinkas Kalas, psykoanalytiskt inriktade A Dangerous Method, kostymdramat om Shakespeare, Anonym, och norska dunderhärliga ungdomsfilmen Ligg med Mig.

Bäst på scen var Bamse, bäst på TV (på dvd) var 30 Grader i Februari och skräckserien An American Horror Storys första säsonger. Dokumentärer var det snålt med, men Fredrik Gertten’s Big Boy’s gone Bananas* oroade mig tillräckligt.

Actionfilmerna som var bäst var storproduktioner… The Amazing Spiderman, The Avengers, Real Steel och Abraham Lincoln: Vampire Hunter såklart, utmanaren här var The Raid: Uppgörelsen som verkligen tåls att ses. Prometheus var det inga fel på heller. ;)

Det var allt, Tack för mig och Gott nytt år!
– Torbjörn

INGA KOMMENTARER