Nyhetsteamet i Anchorman

Legenden på bluray är en bantad repris.


Ron Burgundy blev nyhetsankaret med hela världen när Will Ferrell i mustig mustasch drog runt och mansgrisade mer än någon orkar med. Läst mellan raderna, fantastiskt roligt och ett genialt drag för att driva med manlighet och dominans när den ambitiösa Veronica Cornerstone (Christina Applegate) anställs för att skapa lite jämställdhet på stationen. Givetvis inte populärt hos superstjärnorna Ron Burgundy, ledande ankare och inofficiell boss över Champ Kind, känd för sin catchphrase “Whaaaaammy”, Brick Tamland, den inte så intelligente väderpresentatören och sist men inte minst – Brian Fantana, den modige reportern ute i verkligheten.

Romanser, en gravid panda och fantastiska tvärflöjtssolon är bara några av sakerna som präglar Anchorman och gör det till en av de mer underhållande filmerna från 2000-talet. Möjligen en av de roligaste överhuvudtaget. Innehållet är så brett och udda att det inte går att hålla sig för skratt och trots att jag sett filmen fler gånger tidigare så är den inte tråkig, även om det bara är de allra bästa bitarna som ger något nu. Till exempel Jack Blacks fotbollskick av Baxter, Burgundy’s älskade spansktalande hund. Eller doften Sex Panther, Brian Fantanas hemlighet som 60% av gångerna fungerar varje gång. Logik. Det är inte heller trist att se cameo-mass-slakten strax efter Burgundys revansch i branschen, eller för den delen hans fall till gautnivå. Allt fungerar lika bra nu som det gjorde för nästan tio år sen och ja, det är väl därför det kommer en ändå rätt otippad men emotsedd uppföljare i år!

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy BD allt är inte underbart med det här bluraysläppet av Anchorman. För det enda som skivan är fullproppad med förutom bättre bild och ljud är massvis av olika ljudspår och undertexter. Allt extramaterial från dvd-utgåvan är borta, och det är inte lite. Men att allt är borta är väl inte hela världen, för det finns väl något nytt? Icke. Ingenting, inte ens en trailer för uppföljaren eller ett bildgalleri. Allt är puts väck och det gör det väldigt svårmotiverat att lägga pengar på samma film som de flesta intresserade nog redan äger, bara för att få en bredare bild på en bluray som inte direkt osar av HD-kvalitet.

Så jag håller fortfarande hårt i min dvd som inte gör filmen sämre och har har kommentarspår, Afternoon Delight-musikvideo med mera när jag verkligen vill grotta ner mig i Anchorman någon ledsen kväll. Ska du tvunget ha bluray så köp, filmen är värd det om du inte äger den sen innan. Men har du redan dvd’n är det värt att vänta på något bättre eller titta åt andra utgåvor. “Rich Mahogany edition” som finns att köpa på import ser mer intressant ut till exempel, eller zavvi.com’s steelbook-bluray som har i stort sett samma extras som tidigare dvd-utgåvor men definitivt bättre bild också.

Filmen en fyra, utgåvan en tvåa – på det stora hela en besvikelse i väntan på Anchorman 2. Förhoppningsvis får den en bättre behandling än lillebror.

INGA KOMMENTARER