404 - Sidan kunde inte hittas.
Vi ber om ursäkt, sidan du försökt nå finns ej.
Du kan gå till hemsidan

VÅRA SENASTE INLÄGG

Emma Watson & Pierce Brosnan i The Love Punch

Företagsbedrägerier och diamanttjuvar.


När Pierce Brosnan och Emma Thompson tar sig an varsin roll som mer känns lämplig till 20-30 år yngre skådespelare är det med bravur de slår mig och mina fördomar på fingrarna. Ålder har ingenting med komedi att göra och det visar de här veteranerna genom att vara spontana och flexibla i sitt skådespel, samtidigt som de klarar sig undan de allra värsta klicheerna. De som jag trodde skulle vara idén med hela filmen.

Men aningen klyschigt och enkelt är det i Joel Hopkins Love Punch. Hopkins som inte gjort många filmer slår gärna slag om romantiken för “äldre” personer precis som han gjorde i sin förra film Last Chance Harvey, där temat var liknande. Den gången var det Dustin Hoffman och Emma Thompson som trevade efter lite spänning i livet och jämför man de här två rom-komedierna så är Love Punch ett snäpp bättre, mindre sentimental och definitivt mer spännande och fartfylld.

Love Punch BlurayThe Love Punch inleds med att Richard (Brosnan) anländer till firman han nyligen sålt bara för att upptäcka att de nya ägarna dumpat aktien, stängt företaget och lurat alla i personalen både på löner och pensioner. Upprörd som en riktig engelsman, alltså knappt hyttandes med vänsternäven så tar Richard hjälp av sin ex-fru Kate (Thompson) för att göra upp med den nya företagsledningen.

Det spontana samarbetet tar dem till romantikens huvudstad i Europa, Paris, där de två gnabbande ex-makarna både kommer närmare en ordentlig återbetalning i form av en diamant, som de planerar att stjäla. Samtidigt som de börjar se varandra i ett annat ljus igen och möjligen, mot alla odds, så blommar kärleken igen.

Om du känner igen Pierce Brosnan sen tidigare, förutom som James Bond, så vet du att han har den där magiska glimten i ögat som lockar kvinnor till att titta. Thompson å andra sidan är en vacker kvinnlig motsats och tillsammans är de ett av de snyggare äldre paren jag någonsin sett på film. Som tur är så är de inte bara snygga bredvid varandra utan de kan agera sina roller tillräckligt övertygande också. Medan Hopkins regi är oinspirerande och i bästa fall på gränsen till amatörmässig när det kommer till att bygga spännande actionscener så får duon Brosnan & Thompson ihop resterande delar av filmen till något duktigt sevärt.

Utan Brosnan och Thompson hade det här varit en mycket sämre film men för all del, tro inte att de bär upp den till mycket mer än något trevligt. Det är underhållande och charmant men uppenbar och på gränsen till en redig kalkonfilm gällande actionmomenten. The Love Punch hade kunnat vara så mycket bättre, men för att få till det behövs en regissör som klarar av omväxlande utmaningar bättre än Hopkins. The Love Punch erbjuder precis det jag förväntat mig men det är inte en film jag ser två gånger.

Kortfilmen Alma

Från Rodrigo Blaas, en av animatörerna till flera av Pixars storfilmer som Ratatouille, Hitta Nemo och Bilar för att nämna några så verkar det också finnas en vilja och kunnande för att skapa något mer individuellt. Den söta men smått skrämmande kortfilmen Alma från drygt fem år tillbaka visar prov på uppfinningsrikedom, nyfikenhet och talang, när en ung flicka går in i en dockbutik för att titta på en docka väldigt lik henne själv.

Med strax över 3,6 miljoner visningar på Youtube har du kanske sett den här filmen redan, men är du en av oss 6 993 400 000 här på jorden som inte klickat fram den på Youtube eller Vimeo så vill jag bara påminna om att den finns.

Sevärd, kort och bitterljuv.

Titta här:

Captain America Winter Soldier

Helylleamerikanen i trikåer återvänder i suverän uppföljare!


Det är dags för hjälten i Stars-and-stripesfärgade trikåerna att för andra gången ramla ut på bluray och DVD vilket vi måste fira med en tävling där ni kan vinna några (3) exemplar av filmen på Bluray. Allt som behövs är svaret på två frågor och ett skickat mail. Inte så mycket med andra ord!

Saxat från Disney.
När S.H.I.E.L.D. attackeras dras Captain America (Chris Evans) in i en härva av intriger som hotar hela mänskligheten. En komplott uppdagas och Cap måste tillsammans med Black Widow (Scarlett Johansson) och The Falcon (Anthony Mackie) bekämpa fiendens mäktigaste vapen hittills – The Winter Soldier.

Tävling


Fråga 1:
Vilka färger bär Captain Americas sköld?

Fråga 2:Motiveringsfråga
Vilken är din favoritsuperhjälte? Varför?

Skicka dina väl uttänkta svar till oss innan den 27:e Augusti för att vara med i tävlan. Svaren skickar du till kontakt@filmforalla.se och glöm inte att meddela din adress, ingen adress = ingen vinstchans.

Trailer

Muppets Most Wanted

Mupparna är tillbaka! Igen!


Det finns all anledning att fira så fort de rutinerade Mupparna från Hollywood släpper något nytt och med hjälp av Disney Sverige tänkte vi göra det genom att skicka ut några (3) exemplar av Muppets Most Wanted! Svara på ett par frågor, skicka ett mail och vinn filmen på DVD.

Saxat från Disney.
Två grodor! En gris! Intriger! Musik! Kaos! Muppar! Det blir ett äventyr för hela familjen när Kermit, Miss Piggy och de andra Mupparna ger sig ut på världsturné. Men som vanligt väntar kaos, och det dröjer inte länge förrän Kermit sitter i fängelse och en kriminell dubbelgångare har tagit hans plats på turnén! Kommer Kermit lyckas fly och ställa allt till rätta? Muppets Most Wanted bjuder på många skratt, ny musik och massor av kända gästskådespelare!

Tävlingen


Fråga 1:
Vad heter den galne, rödhårige Trummis-muppen?

Fråga 2:Motiveringsfråga
Varför gillar, hatar eller älskar du Mupparna? Motivera!

Skicka ditt svar till oss på kontakt@filmforalla.se före den 27:e Augusti, 2014. Glöm inte adressen, utan din adress, ingen vinstchans.

Trailer

Russell Crowe är Noah

Tänk om bibeln var såhär vild!


När Darren Aronofsky’s gör sitt första försök i svärd-och-sandalsvängen så blir det tokigare än den där killen som cyklar omkring i din stad och hojtar om världens undergång. Det är helt uppåt väggarna hela tiden när världen är tänkt försvinna under skaparens vredesfyllda tidvåg och det enda Aronofsky övertygar mig om; är att människor är av ondo. Och att alla i den här filmen, precis alla, måste dö. Gärna så snabbt som möjligt.

Noah BlurayFör det här är inte en bra film. Ett enda undantag kan jag hitta: i de fallna änglarna som skaparen straffade genom att förvandla dem till stenjättar på jorden. Där blir de efter lång exil Noahs bundsförvanter och likt Enter som slungar orcher i Sagan om Ringen kastar de här undan alla som vill komma åt Arken, och de gör det med en imponerande styrka. Anledningen till att de är bra för filmen är inte för deras avgörande roller eller liknande. Det är bara för att de är de häftigaste varelserna i filmen och de som gör det värt att följa med på den här bibliskt inspirerade resan så länge de får vara med. Efter att de spelat ut sina roller och båten sjösatts så finns det tyvärr inte mycket kvar, förutom hoppet att alla överlevare inklusive Noah dör så snart som möjligt så att jag kan stänga av och ägna mig åt något vettigt istället. Som att leta navelludd eller försöka klia mig själv mitt på ryggen, du vet det där stället man aldrig riktigt når åt utan hjälp.

Noah handlar såklart om arbetet runt Arken som ska byggas och huruvida den kommer att flyta. Människan har (precis som i verkliga livet) förstört och fyllt jorden med synd och idiotier och Gud har tröttnat sådär lagom. Varpå han bestämt att det bästa sättet att bli av med parasiterna är att skölja jorden med 100 miljarder liter vatten, förmodligen mer. Vi följer Noah från barnsben till vuxen ålder då han byggt ett liv och en familj – samma familj som kommer att ställa till det när Noah blir tvungen att ställa sig inför dilemmat att fullt ut lyda Skaparens ord, eller höfta lite och låta sin egen familj överleva.

Det kanske låter som en enkel sak det här med att bygga en båt för det kommer vatten, bestämma om familjen ska leva eller trilla i plasket. Men det är det inte. Speciellt inte om man bestämmer sig att gå direkt efter Aronofsky & Ari Handels manus, då det är aningen speciellt. Först och främst är det bara att glömma de bibliska referenserna längre än Noah och hans båt, för förutom det och andra mindre detaljer så är Noah mycket annorlunda än det som finns i den heliga skriften. Det är äventyr som tar det tokiga i originalberättelsen och gör det tio gånger mer osannolikt, förmodligen för att kunna vara med i tävlan om publiken till episka äventyrsfilmer.

Resultatet blir en osammanhängande film som varken håller fast vid sitt original eller fungerar särskilt bra ställd mot sina gelikar. Karaktärerna känns otroligt fåniga alltifrån Crowe som Noah, en typisk karlakarl som gör sitt jobb till hans fru, spelad av Jennifer Connelly som trots att hon stöttar Noah i ALLT under hela filmen knappt verkar förstå vad det är som händer. Inte Connellys fel utan manusets, en text där dialog tycks avfärdats som onödig och båtbyggande och drömsekvenser ställts i första rummet. Emma Watson gör en duktig roll och bryter sig loss ytterligare från Harry Potter-universumet och bland sina jämnåriga i Noah så står hon ut som en riktig Meryl Streep i jämförelse. Anthony Hopkins har en mindre och väldigt märklig roll som en trollande farfar i berget, mer intresserad av att äta bär än att bygga båt.

Ingenting i Noah “makes sense” för att dra till med ett engelsk uttryck. Visst, det grundläggande finns där och det byggs båt, men allt som sker runtomkring är virrigt. Kanske har Aronofsky lagt lite för mycket vikt vid att vara en konstnär, han har ju trots allt regisserat Pi, Requiem for a Dream, The Wrestler och Black Swan som alla är fantastiska filmer rakt igenom, konstnärliga och underbara att titta på. Men det artistiska passar inte in här, det blir bara knepigt och förvirrande, när det borde vara lika enkelt att förstå som en instruktionsmanual från IKEA.

Ice Cube & Kevin Hart in Ride Along

En småtrevlig action med en bitter isbit i botten.


Ice Cube och Kevin Hart ska väga upp nackdelarna med Tim Frosts Ride Along genom att vara härliga motpoler till varandra under ett dygn i tjänst som poliser. Hart, som spelar polisaspiranten Ben vill visa sig stursk så att han en dag kan fria till James (Ice Cubes) syster Angela (Tika Sumpter). Genom att åka med i James polisbil och jobba ett dygn är det tänkt att Ben ska visa sig vara man nog, en karlakarl, som kan ta hand om en kvinna på rätta sätt. (Vilket man inte bevisar genom att gripa folk. Eller?)

Ride AlongUpplägget är i bästa fall larvigt men Ride Along klarar sig utan att bli alltför jollig genom att blanda in en mystisk superskurk (Laurence Fishburne), korruption inom polisstyrkan och ett par häftiga actionscener där den bästa av dem utspelar sig så snart filmen börjat. Lite synd, den hade varit bättre mot slutet.

I huvudrollerna ser vi som sagt Ice Cube och Kevin Hart som spelar ungefär så som de gjort i alla andra filmer de varit med i. Kuben är bitter och stingslig medan Hart är barsnlig och humoristisk. Motsatser som borde fungera jättebra tillsammans i en typiskt buddycopformulerad actionkomedi men som tyvärr inte alls går ihop. Att beskylla Cube och Hart för det här är dock inte helt rättvist då de presterar precis efter sina förutsättningar. Felen ligger istället hos Tim Frost, regissören som låter de två skådespelarna dra ut på många scener alldeles för länge, den som valt att ta med de sämsta delarna från manuset utan att kräva tillräckligt många omskrivningar.

Mycket i Ride Along lämnar en hel del att önska och många scener är utdragna och rakt av tråkiga. Buddycopfilmer behöver personligheter och varken Hart eller Ice Cube får fram dessa tillräckligt vilket gör hela produktionen ytlig och oengagerande. Att superskurken Fishburne dyker upp för att väga upp det dåliga tillräckligt för att det ska hålla till slutet är bra, men hans roll borde inte spela vågmästarrollen.

Ride Along levererar enligt mina låga förväntningar men klarar sig inte bra i den växande subgenren Buddycopfilmer. Den har alla beståndsdelarna som behövs men ingen av dem är tillräckligt bra för att hålla igång varken tempot och publikengagemanget.