404 - Sidan kunde inte hittas.
We're sorry, but the page you are looking for doesn't exist.
Du kan gå till hemsidan

VÅRA SENASTE INLÄGG

Jason Patric i The Prince

En slö thriller fylld med ännu slöare stjärnor.


Den pensionerade brottslingen Paul (Jason Patric) lever lyckligt med sin dotter Beth (Gia Mantegna) när mörkret från det förflutna hinner ikapp honom. Beth kidnappas av gangstern Omar (Bruce Willis) och nu måste Paul göra allt i sin makt för att snabbt hitta henne, då Omar och hans hantlangare är kända för både otålighet och brutalitet.

The Prince BlurayLikt en budgetvariant av Liam Neeson i Taken (ingen hämtar sin dotter lika bra som Neeson) drar Jason Patric ut ur sin skyddade bubbla för att återigen visa prov på varför ingen ska jävlas just med honom. Beväpnad med pistol och hjälpt av sin trötte gamle kollega Sam, spelad av en rekordtrött John Cusack som knappt kan hålla ögonen öppna ger han sig efter Omar. Bruce Willis som här verkligen visar att hans skådespel inte håller om han inte regisseras steg för steg, A till B.

The Prince har mycket potential och många kända namn men allt slarvas bort i ett lättläst manus och Brian A Millers många sunkiga stilval. Ingenting faller på plats och det är konstant irriterande att följa Paul på väg mot Omar, för jag vet precis vad som ska hända och att varje scen avslutas med antingen slagsmål eller en eldstrid, oftast alldeles för lång.

Bara det att det ständigt spelas skum och rätt dålig musik i bakgrunden på samma volym som talet är inspelat gör att det hela filmen ter sig väldigt stel och oäkta. Det ligger en klubb-belysning och trycker i varje scen som inte heller bidrar till att övertyga och sen skådespeleriet då, det värsta av allt. Jason Patric lyckas inte hålla igång cirkusen i sin stora huvudroll och det finns inte längre ork hos varken Willis eller Cusack för att hjälpa till att dra. De är två skådespelare som fångat publiken bara med sina namn men som verkligen inte ska förknippas med kvalitet längre. Här är deras insatser i bästa fall halvhjärtade och Cusack osar verkligen av trötthet. Ska jag klaga ännu mer så har The Prince med årtiondets sämsta extra-antagonist sida vid sida av Omar i asiatiske stjärnan “Rain” vars insats här visar att han verkligen försöker, så hårt att det mest blir skrattretande.

The Prince misslyckas med det mesta den sätter ut att berätta och blir bara en lång dimmig kopia av Taken, den är till och med sämre än en annan stel kopia, Stolen – där Nicolas Cage letade efter sin dotter. Formatet “pappa letar barn” borde antingen skrotas helt eller förnyas markant, för världen klarar sig utan de här trista alternativen till Neesons stordåd. Ingen gör det lika bra som honom. Eller?

Flygplan 2

Upp och iväg! Flygplan 2 är här!


Uppföljaren till den populära flygfilmen där planen spelar huvudrollerna har släppts på bluray och DVD till de luftiga svenska landskapen och tillsammans med Disney Sverige har vi nöjet att tävla ut 3 exemplar av filmen på bluray.

Flygplan 2 bluraySaxat från Disney
När den världsberömde racingflygaren Dusty får veta att han kanske aldrig kommer kunna tävla igen, måste han växla om och kasta sig in i en värld av brandsläckning från luften. Dusty blir upplärd av ett gäng veteraner inom räddningstjänsten; tillsammans måste de bekämpa en gigantisk eldsvåda, och Dusty lär sig vad det innebär att vara en äkta hjälte.

Allt du behöver göra för att vara med i tävlan är att svara på ett par enkla frågor och skicka ett email.


Tävlingen:

Fråga 1:
En veteran i filmen, Blade Ranger, spelas av en veteran inom skådespeleriet. Vad heter skådespelaren?

Fråga 2, Motiveringsfråga:
Om du skulle vara ett talande och levande fordon, vilken slags fordon skulle du vilja vara? Motivera ditt svar!

Skicka dina svar till oss på kontakt@filmforalla.se tillsammans med din adress innan den 20:e December för att vara med i tävlan. Glöm inte adressen, utan den kan det inte bli några mellandagsjulklappar!

Flygplan 2 Trailer:

Brendan Gleeson och Taylor Kitsch i Grand Seduction

Mysigt på Newfoundland.


Det lilla irländska fiskarsamhället Tickle Cove har lidit hårt från ransoneringar i fiskerbranschen. De flesta på ön går arbetslösa och sysslolösa medan byns borgmästare gör allt i sin makt för att locka till räddningen i etableringen av en återvinningsfabrik som skulle anställa många. Det enda de behöver för att få kontraktet är en permanent boende läkare på ön, problemet är bara att de inte kan erbjuda en läkare mycket mer än tristess och jobb med småkrämpor…

Grand Seduction DVDNär allt hopp tycks förlorat så hittar dock borgmästaren lösningen i plastikkirurgen Dr. Lewis (Taylor Kitsch) som efter att ha hamnat i moraliska klammerier måste göra bot. Under regi av en av byns mer företagsamma män Murray (Brendan Gleeson) måste nu alla bybor gå ihop för att göra doktorns månadslånga vistelse i samhället så bra att han aldrig kommer längta hem – lyckas de inte, ja då är det slutet för Tickle Cove.

Det är mysigt som bara den när det långsamma livet på Newfoundland spelar upp sig och visar det väldigt verkliga problemet som samhällen likt Tickle Cove står inför varje dag. Det lilla fiskeriet med småtrålar är precis som kompiskiosken på hörnet en hotad affärsmodell och genom att se Grand Seduction går det upp för mig, just hur lite det finns att göra om det inte går att fiska.

Allvaret i det verkliga problemet som belyses med värdighet beblandas med en välkomponerad komisk soppa av bedrägerier, då invånarna i Tickle Cove falskt målar upp sin ort som paradiset på jorden inför den unge läkaren Lewis (Taylor Kitsch). Allt från sexuellt laddade telefonavlyssningar till hemliga bymöten maskerade som religiösa samlingar hinns med och trots att det ibland är väldigt överdrivet så behålls den blygsamma tonen i filmen genomgående. Det är mysigt, trevligt och roligt nästan hela tiden.

Frontmannen Brendan Gleeson håller fanan högt och gör som vanligt en riktig kanonroll i Murray French, en man vars egna problem också får gott om plats i filmen och ger en trevlig bihistoria där det gäller att växa som person, eller stå kvar och stampa i ensamhet. Men all charm är inte från Gleeson utan Grand Seduction har väldigt mycket charm att erbjuda från både miljöer och de många birollerna. Gillar du det fridfulla och “enkla” sättet att leva så finns det mycket inspiration att dra ur det här, samtidigt som det är enkelt att skratta i takt med att bybornas upptåg blir allt mer galna och desperata.

The Purge: Anarchy

Uppföljaren som ändrar allt jag önskat mig!


“The Purge hade gjort sig bättre som en film mitt i händelsernas centrum, utanför huset där allt nu händer.”

Raden ovanför skrev jag för lite mer än ett år sedan efter att jag sett den första Purge-filmen. En film som bjöd på en hel del nytänk, en spännande och tankeväckande idé men som tyvärr inte tog tillvara på vilka det är som dras till den här sortens filmer, då fokuset låg på en rik familj i en välbärgad förort som förutom några enstaka bråkstakar klarade sig undan nattens kaos.

Purge 2 blurayDet här råder James DeMonaco bot på i sin uppföljare Anarchy, där vi i motsats till den första filmens Panic Room-inspirerade handling nu hamnar mitt i händelsernas centrum tillsammans med en grupp överlevare. De deltar inte i The Purge, men har ändå hamnat mitt i smeten vilket tvingar dem till att göra saker de aldrig tidigare kunnat tänka sig, bara för att överleva natten. Självklart råkar de på en mängd olika scenarion där vansinniga mördare och människohandlare i överklassens tjänst försöker få tag i dem.

The Purge 2 tar konceptet med en laglös natt där alla brott är tillåtna till den nivå jag förväntade mig från den första filmen och det är ett rent nöje att följa den brokiga gruppen på deras ofrivilliga äventyr genom stadens blodfyllda gator. James DeMonaco har tillsammans med sitt team växlat upp gällande allt från närvaro med kameran, filmens stil, skådespelarnas insatser, ljud och bäst av allt den krypande klaustrofobiska känslan som ständigt är närvarande. Ofta känner jag att pulsen höjs i de allra knivigaste situationerna och det är långt över mina förväntningar. Karaktärerna är väldigt lätta att relatera till och att DeMonaco valt att slå uppåt mot överklassen i den här filmen gör att deras kamp blir väldigt relevant. En bitig kommentar mot rådande samhällssystem världen över.

The Purge: Anarchy är en given film att se även om du inte gillade den första filmen, den är väldigt annorlunda och bara så mycket bättre. DeMonaco lyckas med allt jag saknade sen tidigare och nu ska det bli väldigt intressant att se vad som kommer ske under nästa Purge, som enligt IMDB ligger “under produktion”.

Destiny short

Så kan det gå när man har för mycket tid.


Destiny är ett studieprojekt från kvartetten Fabien Weibel, Sandrine Wurster, Victor Debatisse och Manuel Alligné som snart nått ut till en miljon besökare på Youtube och verkligen förtjänar all uppmärksamhet den kan få.

Filmen som löper strax över fem minuter handlar om en man med en mindre besatthet vid tid på väg till jobbet. Allt går enligt beräknade klockslag tills han kliver utanför dörren och något hakar upp sig. Han vaknar igen, likt “Måndag hela veckan” och ser sig själv utföra morgonens strikta rutiner än en gång, fast från utanför sin egen kropp. Han måste nu på något sätt laga glappet i tiden genom att bryta händelsekedjan och för varje gång han misslyckas – så skapas ännu en klon av honom själv. Destiny är en intensiv, snabb och underhållande kortfilm som jag rekommenderar varmt, men stressas du lätt av tidsbrist eller tickande klockor som räknar på så finns en risk för att du bryter ihop. Se på egen risk.

Ta en titt på Fabien Weibels hemsida här för konceptskisser med mera, mycket intressant att se.

Destiny

Guardians of the Galaxy keyart

Galaxens räddare är på väg hem, till dig!


Filmerna från Marvels universum slår ner som metoriter på marken runt om oss och det är med stort nöje vi kan hjälpa till att bomba hål på jorden, då vi slänger ut tre exemplar av den väldigt emotsedda Guardians of the Galaxy över landet, inte på måfå, men det är enkelt att vara med och tävla i alla fall.

Bluray Guardians of the GalaxySaxat från Disney
Marvels universum expanderar nu ännu längre ut i rymden när den våghalsige äventyraren Peter Quill stjäl ett mystiskt klot och blir föremål för en skoningslös prisjakt. För att undkomma fienden sluter han en motvillig vapenvila med den skjutglade tvättbjörnen Rocket, trähumanoiden Groot, lönnmördaren Gamora och den hämndlystne Drax. Tillsammans utkämpar de en storslagen strid som kommer avgöra hela galaxens öde.

Vi skickar alltså ut tre exemplar och för att vara med och tävla krävs bara att du svara på ett par frågor och sänder ut ett email i internetgalaxen.


Tävling

Fråga 1:
Bradley Coopers roll i Guardians of the Galaxy har blivit väldigt populär. Vem spelar han?

Fråga 2:
En grön kvinna medverkar i filmen, vilka andra gröna superhjältar känner du till? (Nämn minst en.)

Fråga 3, Motiveringsfråga
Det finns ju rätt många Marvelfilmer nu, vilken är din favorit eller vilken ser du fram emot mest? Motivera ditt svar.

Skicka dina svar till oss på tävlingen är avslutad innan den 17:e December så är du med i tävlan, glöm ej att skicka med din adress! (Vi kommer försöka få iväg vinsterna före Jul men kan inte lova något.)

Trailer