7 Below

Utan kreativitet och väldigt förvirrande.


Ingenting nytt presenteras när Val Kilmer och Ving Rhames spelar över på varsin scen i 7 Below, en thriller/skräckfilm som tar sig an det övernaturliga och misslyckas fatalt.

Upplägget är det gamla vanliga där vi först får lära oss lite om bakgrunden till idén runt filmen. I ett hus på vischan sker det ett antal brutala mord, av en ovanligt ung pojke. Genom lite otur och inverkan från “andra sidan” (…hör hur vinden pinar i träden) så hamnar en grupp människor, en av dem Kilmer, i samma hus efter att ha kraschat med sin bil. Deras värd (Ving Rhames) är en märklig filur och gästfriheten verkar inte bli gratis, men på grund av en storm går det inte att lämna ägorna utan det är bara att vänta.

Seven Below DVDBadabing, badaboom så börjar det spökas och redan vid det här laget så har 7 Below blivit en så pass tråkig och överdriven film att jag hunnit tröttna. Bättre blir det inte av att tricksen som önskar skrämma mig går obemärkta förbi, att alla inblandade spelar över, att en internationell touch har lagts till hos ett par karaktärer vars accenter är hemskt irriterande och att filmen i sig kräver att du själv ska lägga pusslet som gör att allt känns vettigt. För gör du inte det så har du absolut ingenting att underhålla dig med, och när man tittar på den här filmen så ligger allt ansvar runt underhållning på publikens kreativitet eller beroende på vilka spel man har i sin mobiltelefon. Kalkylator eller sortera kontakter räknas också som konkurrerande underhållning.

Carraway som regisserat och skrivit manus (tillsammans med Sara Lawrence) hade nog en vision som hade potential. Men genom att lämna alldeles för mycket till publiken i sitt berättande, att låta alltför mycket hända utanför bild och sen introduceras halvfärdigt för att bara knytas ihop i de scener man ser så misslyckas det. 7 Below lider svårt av både skådespelarnas osäkerhet i sina roller och så enkla saker som kameraplaceringar, där halva huvuden klipps av i överkant av bilden för att en pekande hand ska få plats horisontellt. Istället för att bara flytta kameran (det kanske var trångt?) femtio centimeter eller zooma ut för att få en helhet. Konstanta misstag och inkonsekvenser, onödiga dialoger som varken gör till eller från och ett långsökt sammanfattande för att runda av, där Ving Rhames verkligen visar sig vara fel person för den viktigaste rollen. Inte ens den inledande sekvensen som ger oss kött på benen för resterande film lyckas resa ens ett nackhår på mig. Det är blatant osmidigt och till och med där överspelat och riktigt billigt.

Ofta skrattretande, förutsägbar och hela tiden tråkig. 7 Below är definitvt en film jag rekommenderar om du har svårt att somna på kvällarna, eller om du ska ha ölfest framför teven med grabbarna eller tjejerna, det finns gott om utrymme för häcklerier. Chanserna att ni somnar allihop är dock så pass stor att jag ändå inte rekommenderar det.

INGA KOMMENTARER